3-0-etylowy kwas askorbinowy to najnowsza ,najbardziej stabilna forma znanego wszystkim dobrze kwasu askorbinowego – witaminy C.

Ma bardzo trwałą budowę chemiczną, dzięki czemu łatwo przenika do skóry, podczas gdy czysty kwas askorbinowy praktycznie nie dociera do skóry właściwej. Zastosowanie 3-O-etylowego kwasu askorbinowego w dermokosmetykach, np. z linii C-VIT, wspomaga produkcję cennego kolagenu i przede wszystkim – dodaje skórze blasku.

Close Menu
×
×

Koszyk